FOR BIKES
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Podzimní nabídkou pro cyklisty a bajkery konkuruje Česko evropským cyklo velmocem


 

V České republice je asi čtyřicet tisíc vyznačených cyklotras o celkové délce zhruba 8800 km a 55 bike nebo trail parků, z nich zhruba třetina splňuje požadavky i té nejnáročnější zahraniční klientely. Pokud k tomu přičteme mírný ráz českých pohoří a příjemné teploty konkuruje Česko jako podzimní cyklistická destinace i takovým cyklo velmocím, jako je Itálie nebo Rakousko.

 

„Česká republika má kompletní podzimní cyklo nabídku, od dálkových cyklotras až po špičkové traily nebo bike resorty, zasazené do krásné přírody, obklopené lázněmi a historickými památkami. Z toho pohledu splňuje vše, co si mohou domácí i zahraniční cyklo turisté přát,“ říká Jan Herget ředitel České centrály cestovního ruchu – CzechTourism a doplňuje: „Na čem bychom měli ještě zapracovat, je bezpečnost na silnicích, kde jsme v porovnání s jinými státy ještě pozadu.“  

 

V letošním roce se agentura CzechTourism podílela na tvorbě hned několika cyklo pořadů pro Českou televizi. Jde o seriál Po trailech přes hory, Cyklotoulky a Českem nejen za sportem. Inspirativní pořady nejen o cyklistice shlédlo už přes milion a pul diváků.


Součástí podpory cyklo a mountainbiku je také spolupráce na sportovních akcích. V roce 2021 jde na propagaci České republiky v rámci cyklo eventů (např: SP horských kol 2021, Kolo pro život, Závod Míru, Enduro Race 2021, Metrostav handy cyklo maraton 2021 a další) zhruba 1, 6 milionu korun.


Cykloturistika a mountainbiking je součástí produktu aktivní turismus, který Česká centrála cestovního ruchu využívá při propagaci České republiky v zahraničí. K aktuálně probíhajícím zahraničním marketingovým aktivitám patří online a tisková kampaň na téma Stezka Železné opony ve Skandinávii a zemích Beneluxu, jejíž cílem je představení české části dálkové cyklostezky Eurovelo 13 s veškerými službami a atraktivními místy v její blízkosti. V přípravě jsou press tripy pro média z Francie a Beneluxu do libereckého sklářského regionu s MTB výlety a návštěvou sklárny vyrábějící trofej Tour de France nebo představení bike parků, originálních MTB tras a trailů formou společného putování české top bikerky Terezy Votavové a přední švédské cyklo influencerky Jessicy Clarén s její novinářskou družinou v kombinaci s odpočinkem v horských lázních.

 

Zdroj: CzechTourism

 






Více
Závěrečná zpráva FOR BIKES 2023

Facebook
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje