FOR BIKES
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Co je Cesta za snem?


 

Cesta za snem z.s. jsem založil jako handicapovaný sportovec před více než jedenácti lety. Jejími členy a zaměstnanci, jsou výlučně lidé s handicapem a to převážně vozíčkáři.  Cílem organizace je pomáhat handicapovaným k návratu do běžného života. Vytváříme unikátní sportovní a zážitkové eventy, kde se mohou setkávat lidé zdraví a handicapovaní, trávit společně čas, sportovat, komunikovat a učit se jeden od druhého. Během více jak deseti let působnosti jsme vytvořili celou řadu dnes již zaběhlých a fungujících projektů. Unikátní cyklistickou akci Metrostav handy cyklo maraton, sérii Handy Kvadriatlonů dvojic, CzechTourism 7 statečných, Škoda neřídit, Lvice a další.

 

Společně se nám daří vytvářet sportovní a zážitkový program, který opravdu pomáhá a v ČR jej v této podobě nikdo jiný nedělá. Snad i proto naše největší akce Metrostav handy cyklo maraton byl v roce oceněn 2022 jako nejlepší integrační projekt z celé EU, čehož si velice vážíme. Ocenění naleznete zde. Spolupracujeme také se studenty vysokých a vyšších odborných škol a zapojujeme je do činnosti organizace. Tím se jim snažíme pomoci v jejich začátcích po ukončení jejich odborného vzdělání. 

 

Kromě sportovních eventů navrhujeme a vyrábíme vlastní sportovní, rehabilitační a pohybové trenažéry. V naší produkci je například první handbike trenažér simulující para cyklistiku ALPHA HANDBIKE EVO 3 nebo multifunkční trenažér kombinující tři sporty na jedné platformě GAMMA EVO 3. V rámci našich aktivit jsme vytvořili mobilní sportovní centrum, fungující jako samostatná stage s našimi trenažéry, ozvučením, obrazovkami zrcadlícími dění na strojích veřejnosti. Příklad využití tohoto unikátního pojízdného sportoviště naleznete zde.

 

Třetím pilířem naší činnosti je audiovizuální tvorba s tématikou sport nezná bariéry. Vyrobili jsme již jedenáct filmů pro Českou televizi a v posledních několika letech se soustředíme na vlastní produkci na sociálních sítích. Informace naleznete zde.

 

Potřebné informace o všech našich projektech a činnosti naleznete zde.

 

Metrostav handy cyklo maraton

Metrostav handy cyklo maraton 2023 byl již 11. ročník cyklistické spolujízdy. Jde o štafetu smíšených čtyř nebo osmi členných týmů zdravých a handicapovaných cyklistů. Trasa vede přes všech 14 krajů, je dlouhá 2222 km a časový limit na její zdolání je 111 hodin.  Ročník 2023 byl navíc přelomový tím, že podporoval nejen handicapované, tak jak jsme zvyklí, ale podpořil také naši přírodu. Za každý kilometr trasy cyklomaratonu, jsme 12.4. vysadili jeden stromek. To znamená  2222 nových sazenic. 

 

Tématem již 12. ročníku jsou rekreační střediska a cyklostezky a pro letošní rok jsme připravili hned několik novinek. První z nich je téma maratonu. Tím jsou rekreační střediska vhodná i pro handicapované a cyklostezky. Další z novinek jsou délky tras. Je možné si vybrat z klasické 2222 km dlouhé trasy, nebo ze zkrácené na 1600 km, případně z tras Pelotonu naděje. Ty dohromady měří 222 km. Poslední novinkou je možnost zapojení v kategorii klasik, nebo handy. Všechny potřebné informace naleznete zde

 

Na vše, co se dělo a jak se nám společně dařilo, se můžete podívat v katalogu 2023. Ten naleznete zde. Zde také naleznete termíny akcí, které již nyní připravujeme na rok 2024.

 

www.cestazasnem.cz

 






Více
Závěrečná zpráva FOR BIKES 2023

Facebook
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje